luni, 3 ianuarie 2011

Ep.9 - Neuronii se dau uţa? Ai sinapse sănătoase!

- Vorbeşti a naibii de bine româneşte.. eşti de-a noastră, nu?
- Da şi nu.. mama e româncă, dar am copilărit pe navetă, între Timişoara şi Szeged. Mama mea lucra acolo.. în Szeged, adică. N-avea cu cine să mă lase cât lucra ea, zece ore pe zi, aşa că mă lua cu ea. Era bucătăreasă într-o cantină. Nu îşi găsise nicăieri de lucru în Timişoara, că altfel nu călca nici moartă la unguri. Pe cât îi ura pe maghiari, pe atât îi adoram eu. Îmi plăcea la nebunie în Ungaria.. Mai degrabă mă simţeam în Szeged ca acasă, în acea cantină infectă, decât în garsoniera timişoreană. Chiar.. sunt curioasă ce s-a ales de mama. Dacă mai face naveta, sau s-a mutat în Szeged ca să economisească banii de transport.. Habar n-am, nu i-am mai auzit vocea de un an jumate. Biggie mă mai pune s-o sun din când în când.. nici nu ştiu de ce se oboseşte, că oricum nu m-am înţeles niciodată extraordinar de bine cu ea. Big Daddy m-a luat sub aripa sa protectoare din ziua în care am împlinit şaişpe' ani. Ăă, da, şi.. ei bine, mi-a luat un apartament în Cluj unde am stat singură până am terminat liceul şi dupaia şi facultatea de relaţii internaţionale. Nu mi-a ajutat la nimic, dar a vrut el să am studii.. Nici acum nu înţeleg de ce.

Gill dă ochii peste cap şi face o grimasă ca să mă facă să-i zâmbesc. Îi zâmbesc, aşa că o ia ca pe o încurajare să-şi continue povestea.

- Eu am vrut să studiez pe ungureşte, dar Biggie nu m-a lăsat. A preferat s-o ard dur în ardelenisme decât să mă dăruiesc Ungariei, unde îmi plăcea mie. Ce să-i faci, are el o slăbiciune pentru românce.. Nu ştiu dacă ai auzit, dar e jumate japonez, jumate rus. Ce combinaţie mai e şi aia, frate?! Japon-rus?! Un gălbejit cu sângele-ngheţat de Siberia? Nici nu e de mirare că e fan al limbii latine. Româna, chipurile, are mai multe trăsături latineşti decât portugheza, spaniola, italiana sau franceza. Ştiai asta?
- Da, ştiam..
- Eu nu.. am aflat de curând. Mi se pare a naibii de ciudat..
- De ce?
- Nu ştiu.. parcă nu ne mândrim suficient cu sângele nostru. Uită-te la nemţi. Mănâncă latina pe pâine, dar noi? Începem conjugările de abea în clasa a opta, şi până-ntr-a noua, şi la auzul celor mai simple cuvinte latineşti, dăm ochii peste cap. Nu vreau să generalizez, dar, pentru mine cel puţin, latina a fost teroare.
- Da, şi pentru mine. În a opta am fost la olimpiadă, şi într-a noua era cât pe ce să rămân corigentă.
- I-auzi. Cum aşa?
- Mă încurcam în timpuri şi cazuri..
- Doamne ce le-am detestat. Şi pe româneşte, şi pe ungureşte.
- Eu vorbesc de latină.
- Eu vorbesc detoate, da nu mă pune să-ţi explic de niciunele, că mi se înoadă limba!

Gill şi cu mine începem să râdem un râs din acela de două vechi prietene, devenite între timp mame, care râd de năzbâtiile copiilor lor, la o cafea după prânz. Mă simt bine în preajma ei. Parcă e un Marian varianta feminină.
..Marian..

Înotând în fântâna propriei conştiinţe, nu bag de seamă acul care indică vitezomania şoferiţei mele. O plac din ce în ce mai mult pe tipa asta!

- Nu ar fi înţelept din partea mea să-mi pun centura?
- Nu cred că e nevoie.. sunt o şoferiţă bună, să ştii.. iar păpuşa asta niciodată nu m-a dezamăgit când gonea poliţia după mine, deci nu-ţi fă probleme.
- Ok.. cum ai reuşit să ţi-o tunezi în halul ăsta?

Gill zâmbeşte ştrengăreşte.

- Am primit-o cadou de la şefu'. Surpriză de majorat. Mi-a dat tati mare o petrecere mai ceva decât vezi pe la televizoarele astea.. pe MTV.. cum se numea emisiunea aia..?
- Care?
- Aia unde toate fâţele de şaişpe ani fac ditamai petrecerea de ziua lor.. şi invită tot mapamontu', şi vine Emtivi-ul să le filmeze cum fac crize de isterie că primesc un tort cu cinci etaje şi nu cu şapte, aşa cum şi-au dorit.. sau că tati refuză să plătească rochia de trei mii de dolari, dar după un uragan de urlete şi o cascadă de lacrimi, tot o primesc.. ştii tu, emisiunea aia..
- My super sweet sixteen?
- Aşa, aia! No, şi eu am primit o petrecere de genul.. a fost tare. Încăperea era imensă şi toţi invitaţii erau atât de frumoşi.. Big Daddy angajase doi stilişti pentru mine.. şi un bucătar chinez, că ştia cât de mult îmi place mâncarea chinezească. N-o să-ţi vină să crezi, dar.. îl ştii pe Chingy? Rapperul?
- Parcă da..
- Eram înebunită după el în vremurile mele adolescentine. Aveam postere cu el pretutindeni şi îi imprimasem poza pe perna pe care dormeam. Big Daddy totdeauna mă lua peste picior din cauza asta.
- Chingy a fost la ziua ta?
- Da. A venit special pentru mine.. Mi-a şi dedicat o piesă, dar nu îţi spun care, pentru că a fost destul de penibil.. Ce puţin, lui Big Daddy nu i-a plăcut dedicaţia deloc. Doamne, ce mă mai distrez şi acum, când îi aduc aminte că făcea nişte mutre de zici că avea de gând să sară din fotoliu, şi să meargă pe scenă să-i rupă gâtul lui Chingy.. A fost hilar! A naibii de hilar! Şi vrei să auzi partea cea mai dură a serii?
- Ă.. ai primit maşina asta?
- Da, şi asta, dar e o parte şi mai dură în toată povestea.
- ...?!
- L-am rugat pe Chingy să vină la o plimbare cu mine şi păpuşa, ca să-i testăm talentele. Ne-am făcut nevăzuţi timp de trei ore sau aşa..
- .. Păpuşa?
- Maşina asta.. am botezat-o 'păpuşa'. De fapt a fost ideea lui Big Daddy, dar 'păpuşa' a rămas. Oricum, am condus ce am condus, până când am oprit într-o parcare pustie..

Timpanele îmi joacă feste?!?

- ..Prima oară..?
- Ăhă.. Nu mi-a plăcut.

Mă uit la ea neîncrezătoare. Deşi atentă la drum, Gill, simţind uitătura mea şocată pe profilul ei perfect, întoarce capul pentru o clipă, ca să-mi permită să-i citesc sinceritatea din privire.

- Vorbesc serios, chiar nu mi-a plăcut. Rapper egoist a dracu'! A doua zi am aruncat perna cu poza lui, am rupt posterele cu el din camera mea şi le-am dat foc CD-urilor personalizate. Pur şi simplu l-am şters cu buretele.. parcă a fost felul meu de a încheia un capitol din viaţa mea. Am zburat acasă fără pic de regret.

- Zburat acasă?
- Da.. mi-am ţinut ziua în Oraşul îngerilor. Am o pasiune pentru ideea de vis american. Am zburat eu, Biggie, cinci invitaţie selecţi şi păpuşa.
- .. Big Daddy Boo.. ţi-a ţinut ziua de majorat în Los Angeles..?
- Da.. e foarte generos cu toate secretarele sale. Cu mine, în mod deosebit.

Gill îmi zâmbeşte cu subînţeles.

- Câte secretare are?
- Multe.. cred că a atins suta anu' trecut.
- Uău..
- Nu te mira aşa.. şi tu vei deveni o secretară de-a sa.
- Pî.. poftim?
- Dacă această excursie a ta va fi un triumf, fără ca tu să aterizezi în pârnaie sau să-ţi dai duhul, desigur.
- Dar.. cum adică, devin secretara sa?
- De ce întrebi?
- Că am crezut că fac acest transport şi dupaia gata, ne vedem fiecare de viaţa şi treburile lui.
- Iubire, mă tem că n-ai înţeles o treabă..
- Ce treabă?
- Treaba e sudată. Tu eşti angajata lu' Big Daddy. Te-a angajat din clipa în care te-a scăpat de ani grei de pârnaie..
- Se pare că nimeni nu e dispus să asculte sau să înţeleagă..
- La ce te referi?
- La ce mă refer?! Unu la mână, eu nu mi-am dorit asta! Doi la mână, eu habar n-aveam cine mama naibii e Big Daddy Boo sau cu ce se ocupă! Credeam că e doar un dealer aleatoriu de iarbă, n-am ştiut că se ocupă cu mult mai multe activităţi ilegale decât mi-a spus Marian înainte să se întâmple incidentul meu cu salariul de la Fornetti, iar, trei la mână,..
- Tu cu guriţa ta i-ai spus că îi vei rămâne datoare.
- A contat chiar atât de mult?!
- Tati mare crede în puterea cuvântului. Te-a înregistrat, are dovezi.
- M-a înregistrat?!
- Normal. Îşi înregistrează absolut toate conversaţiile telefonice. De la cele cu avocatul până la cele în care îşi ceartă fiicele că şi-au uitat prânzul pentru şcoală, pe masa din bucătărie. Omul ăsta duce.. nu o viaţă dublă. O viaţă triplă. Cvadruplă, chiar! E soţ şi tată sub aceeaşi mască, amant, om de afaceri şi al doilea 'naşul', şi ştii ce e fascinant la asta? Niciodată nu le amestecă între ele, sau poartă masca număru' doi în circumstanţa cu număru' patru, înţelegi la ce mă refer? Mă mir cum de mai are timp să dea telefoane..
- Şi ce era să fac? Îi eram recunoscătoare! Era datoria mea să îi dau de înţeles că nu vreau să-i etichetez gestul drept pomană.
- Tu nu înţelegi că, promisiunea aia a ta ţi-a semnat contractul tău de transportatoare? Că el asta caută în oamenii din jurul său?! Lui i se pare normal ca oricărui biped să-i placă pomana, de aceea este şi extrem de selectiv cu oamenii pe care alege să-i păstreze aproape. Calitatea cea mai de preţ pe care o caută cu lupa, oriunde merge, este acest simţ.. simţul datoriei. Simţul răsplătirii. Favor per favor. Dacă îţi ţineai pliscu', nu ţi-ar fi cerut niciodată nimic. Şi cu un simplu "mulţumesc" îţi poţi arăta recunoştiinţa unei persoane, să ştii. Dar tu acum te afli în această situaţie, tocmai pentru că i-ai spus exact ceea ce vroia să audă.
- Acum un an, printr-un telefon..
- Iar el nu uită o promisiune, nici să se izbească de amnezie. Îşi uită identitatea, dar promisiunile le reţine.
- Da, sigur.
- N-ai decât să nu mă crezi. Nimeni nu se pune cu un mafiot de talia ăstuia, iubire.. nimeni nu i-a făcut vre-odată o promisiune, nu s-a ţinut de ea, şi a apucat să-i supravieţuiască răzbunării. Nimeni înafară de o fiică de-a sa.. i-a promis că va lua note mari la latină. Nu s-a ţinut de promisiune, iar Big Daddy, uimitor, nu s-a supărat.. prea tare..

Gill îmi zâmbeşte din nou şi ia o curbă la stânga fără să semnalizeze. Vreau să-i fac o observaţie, dar mă răzgândesc în favoarea anumitor lămuriri pe care le caut..

- Deci zvonurile sunt pe bune..
- Nu toate. Depinde la care te referi.
- Are o nevastă şi trei fiice, dar nimeni nu ştie cine e şi cu ce se ocupă Big Daddy defapt?

Gill râde cu amărăciune.

- Mda.. o nevastă, un milion de amante, trei fiice care îi poartă numele de familie, şi încă un milion de copchii împrăştiaţi pe glob, câte unul, respectiv una, pe cap de amantă.
- ..Cum adică?
- Adică e un şarlatan. Pe nevastă-sa, e a patra apropo, a întâlnit-o în Amsterdam. E cu un an mai mare decât mine, fufa. Niciuna din cele trei fete nu e a ei, dar dacă mă gândesc bine, e însărcinată, chipurile. A ţinut-o mai mult decât pe ultima. Au împlinit doi ani de la căsătorie, luna trecută.. Asta înseamnă că pe asta chiar o place. Am râs cu lacrimi, nu alta.
- Ai dat-o bine pe acceleraţie de când ai început să vorbeşti despre ea..
- Am şi de ce! E o dobitoacă idioată!

Gill scrâşneşte din dinţi. Cred că m-am prins de ce este un subiect delicat pentru ea, de aceea nici nu forţez coarda, dar nici abatere totală de la subiect nu vreau să fac. Încă am nelămuriri, iar ea pare a fi o persoană apropiată lui Big Daddy.. Foarte apropiată, chiar.. Prea apropiată, oare?

- Gill..?
- Ce-i?
- Dacă transportul ăsta e atât de important.. iar Big Daddy Boo are atâtea secretare, iar în tine are atât de multă încredere.. de ce m-a ales tocmai pe mine pentru chestia asta? Eu sunt bleagă, împrăştiată şi nedescurcăreaţă.. prevăd că am s-o dau în bară.. de ce a apelat.. la cineva pe care nu cunoaşte? La cineva ca mine?
- Îi eşti datoare..
- Da, ştiu, dar putea să-mi ceară ceva mai soft de atât! Să-i spăl maşina timp de o lună.. sau timp de restu' vieţii mele. Să-i hrănesc animalele de casă.. să-i aprovizionez zilnic portocale proaspete pentru fresh-ul de dimineaţă, ştiu eu? Mi-a încredinţat.. diamante! O avere!
- Are încredere în tine.
- Dar nici nu mă cunoaşte!
- Marian e un tip convingător.
- Şi de unde îl ştie pe Marian?!
- Un agent de-al lui Daddy îi vinde iarbă..
- Asta ştiam şi eu, dar cei doi par a avea o relaţie mai apropiată de atât.
- Marian a apelat la ajutorul lui Boo atunci când te păşteau pe tine anii de răcoare..
- Iar el a acceptat aşa, din senin, să ajute o străină??
- Ţi-am spus.. Marian are putere de convingere.
- Căcat în ploaie!
- Tu Francesca, sau cum tei chema, hai să-ţi zic o treabă. Fi atentă. Big Daddy Boo a prins de mult gustul succesului. Gustul banului. Atâta avere nu faci pe baze legale, nici dacă anulezi jumătate de constituţie. Ce caută un om de afaceri, înrudit la sânge cu domeniul său de activitate? Expansiune! Tu nu vezi că e pretutindeni? Că pătrunde fix unde nu te aştepţi să existe ilegalităţi? Nimeni nu ştie de el, înafară de mine, tine, şi ceilalţi care lucrează pentru el. Nevastă-sa habar n-are cu cine se pune la culcare! Amantele sale habar n-au ce mâini le explorează! Un om care ţine la confidenţialitatea sa atât de mult, depinde cel şi cel mai mult de oamenii săi de încredere. Cu cât se extinde mai tare pe glob, cu atât mai multă nevoie are de oameni de încredere. Îi supune unui mic test, ca cel efectuat pe tine prin telefon, după care îi ia sub aripa sa protectoare. Tu ai trecut testul. Felicitări. Participi la ilegalităţi, pe bani cinstiţi.
- Eu nu fac asta pentru bani, eu o fac ca să nu-mi zboare capul, şi ca să mă ţin de promisiune.
- Te va plăti, te asigur. Ţi-am spus.. e foarte generos cu secretarele sale.
- Nu vreau să devin o secretară de-a sa! Fac acest transport şi gata.
- Tu tot n-ai înţeles ce e aia o secretară de-alu' Big Daddy..
- Eu nu înţeleg nimic din toată treaba asta, eu fac doar ce mi se spune. M-am săturat să mă mai chinui să înţeleg.
- Iar eu m-am săturat să joc teatru.

În clipa următoare, dau cu capul de parbriz. Simt cum maşina se învârte şi scoate sunete de cauciuc care îţi scârţâie pe creieri. Păpuşa face o minunăţie de piruetă de 360 de grade, iar în clipa în care se opreşte, iar eu găsesc suficientă putere în creier, să-i ordon şirei spinării să mă dezlipească de pe parbriz, simt un metal rece pe tâmplă.

- Ţi-a spus mă-ta vre-odată că eşti a dracu' de obraznică? Mai întâi ucizi.. dupaia îţi strecori vinovăţia printre gratii ca să pupi libertate.. şi acum, uită-te. Transporţi aproape douăzeci de milioane de euro într-un săculeţ de cinşpe pe opt centimetri până la mama naibii, pe tărâm vorbitor de rude latine.
- De ce faci asta?
- Pentru că pot.
- Big Daddy Boo o să te facă praf.
- Big Daddy Boo habar n-are unde sunt. Are încredere-n mine. Eu pot să iau acum diamantele de la tine fetiţo, să fug, şi să te las pe tine să rătăceşti pe o şosea maghiară, până te găseşte altă secretară şi-ţi rade beregata, ordin de la B. D. Boo. că nu ţi-ai dus treaba la bun sfârşit.
- Am să-i spun că ai fost tu.
- Ah, serios? Şi cine te va crede pe tine, om făcut varză la douăzeci şi ceva de ani, peste mine?- Gyilkos, asasina cea mai de încredere a lui Big Daddy Boo, de şase ani încoace? Hă? Termină cu căcaturile, dă-mi geanta.
- Nici o şansă!
- Dă-mi geanta sau îţi zbor creierii.
- Ori mi zbori tu, ori mi zboară alta de talia ta.
- Nu e nevoie, ţi zbor eu şi scapă toată lumea fără mare tam-tam. Sper că ştii 'Tatăl Nostru'. Sau mai degrabă apelează la 'Crezul', am auzit că dacă îl ştii, Sf. Petru deschide mai larg porţile spre Rai.

Încep să rostesc 'Tatăl Nostru' silabă cu silabă.. Mă prefac că îmi tremură buza inferioară în timp ce îmi încordez mâna stângă şi mă concentrez să fac o mişcare bruscă pentru a o face pe Gill să împuşte în gol. Studiez portiera din dreptul ei şi mă gândesc cum să procedez ca să o îmobilizez suficient încât să o împing afară din maşină, să o iau la goană de capul meu. La cât de tunată îi e 'păpuşa', pur şi simplu trebuie să aibe pilot automat.. iar cheile sunt în contact.. iar rugăciunea mea mai are două propoziţii până la 'Amin'.
Sunt cât pe ce să-mi pun planul în aplicare, când mă loveşte informaţia!

- De unde ştii dimensiunile săculeţului?
- ..Ce?!?
- N-ai menţionat nimic de culoare, nimic de material. E din catifea bleumarin. De asta îţi dai seama de-ndată ce pui ochii pe el. Tu, în schimb, i-ai ştiut cu exactitate dimensiunile: săculeţ de cinşpe pe opt. Nimic altceva. O trăsătură ca asta nu se bagă de seamă de la o singură privire. Dacă menţionai ceva de aspect, aş fi putut zice că l-ai văzut, probabil, în preajma lui Big Daddy, pe biroul său undeva, sau aşa.. având în vedere că îi eşti o secretară dragă şi te păstrează prin apropiere. Dar tu nu ai ştiut detaliile aspectului. Ai ştiut detaliile tehnice. Detalii care nu se observă, ci care se analizează şi comunică. Singurele persoane care au pus mâna pe acest săculeţ sunt Jank, eu şi Big Daddy Boo. Cu Jank n-ai schimbat nici măcar două vorbe, şi la cum i te-ai adresat, aş putea spune că nu ai schimbat două vorbe cu el niciodată în viaţa ta.
- Jank e asistent, nu mafiot. Habar n-are cu ce se mănâncă meseria, nu e membru activ de branşă. Ştie să-şi ţină pliscul, dar e mai bine că nu ştie nimic de Biggie.
- M-am prins de atâta lucru, Gill. Dar nu vorbim despre asta acum. El, a doua persoană care a văzut săculeţul, nu a vorbit cu tine despre săculeţ. Eu, de când sunt în maşina ta, nu am vorbit despre săculeţ. De văzut nu l-ai văzut, că dacă l-ai fi văzut, i-ai fi spus 'săculeţ de catifea bleumarin'. Cineva ţi-a comunicat date exclusiviste.. Persoana din capul listei: Big Daddy Boo. M-ai minţit.
- Cu ce?
- Ştie că eşti aici. El te-a trimis să mă treci graniţa Ungariei. Tocmai pentru că are încredere în tine să mă supui la asta.
- La 'asta', ce?
- La alt test. Conversaţia cu tine.. de la majoratul tău, la teoria despre oamenii de încredere a lui Big Daddy Boo, la acest revolver care mă jenează la tâmplă. Totul este un test. Dacă nu te-ai fi dat de gol, te-aş fi crezut..

Gyilkos îmi apasă metalul rece pe piele, după care îl retrage şi îl aruncă pe bancheta din spate. Mă întorc cu faţa la ea, să o văd cum zâmbeşte cu toţi dinţii şi, spre marea mea surpriză, mă prinde de urechi, mă trage spre ea, şi mă pupă apăsat şi zgomotos pe gură!
Cum îndrăzneşte?! Înainte să-mi permit a înjura de toţi sfinţii, că e nebună şi idioată, aud un râs care nu aparţine niciuneia dintre noi.

- Frankie, eşti dată naibii, scumpo. Îmi cer scuze că am fost sceptic în privinţa ta la început, dar acum m-am convins. Eşti perfectă pentru asta!
- Ţi-am spus tati că e de-a noastră. Numai din ce mi-ai povestit tu despre ea, mi-am dat seama că fata e materie de calitate!

În cap, neuronii îmi fac uţa-uţa. Ce mama dracului e asta?!?

- Bine, iubitelor, eu mă întorc la lucru. Aveţi grijă de voi. Mai ales tu, Frankie. Te-am pupat, Gill, să-mi vi nevătămată acasă, scumpo.
- Am să vin, tati. Te iubesc, papa.
- Şi eu pe tine, pa.

Ţăndări.

- Hai, ce-i cu tine, revino-ţi. Nici măcar nu erau gloanţe în acel pistol.
- Big Daddy Boo.. a ascultat absolut tot?
- Dap..
- De când am închis uşa maşinii tale şi am pornit la drum, până când te-am dat de gol că m-ai minţit?
- Dap.. am un speaker performant încorporat în iPad-ul maşinii.
- ...Nu mai înţeleg nimic..
- Cum nu? Gata. Eşti de-a noastră! I-ai câştigat deplina încredere de acum.
- Da, dar.. Ăm..
- Da, dar, ce?
- Dacă nu mă prindeam?.. Dacă îţi dădeam diamantele?
- Nu.. era suficient să preferi să te împuşc decât să mi le dai. Tu, nu numai că ai refuzat să mi le dai, dar te-ai şi prins de schemă. Eşti tare! Eşti mai tare decât am crezut!

Gill învârte cheia în contact şi, spre deosebire de cum am pornit, de data asta apasă lejer pe acceleraţie.. parcă nici nu o recunosc pe şoferiţa vitezomană de mai adineauri..

- Spune-mi ceva..
- Întreabă.
- Ce a fost minciună?
- Partea cu Chingy. Am căutat să te impresionez. L-am vrut pe Chingy la ziua mea, dar nu l-am primit, nu pentru că nu şi-a permis Big Daddy să-l plătească pentru mine.. pur şi simplu i-a considerat limbajul 'inadecvat' pentru o tânără domnişoară ca mine.. Chestii de educaţie, bla-bla-uri inutile.
- Da restul?
- Partea cu mama şi naveta Ungaria/România a fost adevărată. N-aş minţi în legătură cu aşa ceva.
- Dar dacă îţi dădeam săculeţul? Şi imploram să-mi curmi viaţa..?
- Te omoram pe loc.
- Fără gloanţe în pistol?
- Fără. O făceam lent şi dureros, cu propiile mele mâini..
- De ce?
- Pentru că ai fi dat dovadă de neloialitate. Nu faţă de Biggie, ci faţă de mine.
- Adică?
- Adică după ce am povestit tot drumul, după toată chimia pe care am clocotit-o, chiar m-ai fi crezut în stare să te omor?
- E normal să intri în panică atunci când cineva te ameninţă cu pistolul.
- Dacă mi-ai fi dat diamantele, ar fi însemnat că nu m-ai simţit deloc şi m-aş fi supărat extrem de tare.
- Ce să simt..?
- Nu fă pe proasta cu mine.

Gill îmi zâmbeşte din nou cu subînţeles. S-o simt pe ea. Să simt chimia dintre noi. Tipa asta se dă la mine, sau mi se pare? E înfricoşător de sexy, dar, m-am săturat de atâtea teste aşa că refuz să cad pradă dulcilor aparenţe.

- Mai ţii minte când ţi-am spus că o singură persoană i-a făcut o promisiune lu' Big Daddy, de care nu s-a ţinut şi nu a păţit nimic?
- Da, dar era vorba de fiică-sa, se înţelege..
- Oarecum.. te-ai întrebat vre-odată de ce i se spune 'Big Daddy Boo' lui ditamai mafiotul?
- Pentru că sună şmecher?

Gill râde din nou, mai cristalin ca înainte.

- Nu.. 'Boo' îi spunea prima nevastă, cea pe care a iubit-o ca pe ochii din cap. Iar 'Big Daddy' îi spunea fiica sa cu aceasta. Nevastă-sa l-a părăsit la scurt timp după naşterea fetei. Big Daddy le-a iubit enorm pe amândouă şi încă le iubeşte. Chiar şi acum, după vehementul refuz al fostei sale neveste de a mai da ochii cu el, îi place să i se spună 'Boo', ca alint..

Pufnesc uşor.

- Ce-i atât de amuzant?
- Nimic.. doar că mi se pare a naibii de simpatic. Porecla personală şi unică a fetiţei sale, să devină pseudonimul său de talie mondială. 'Big Daddy'. E tare puştoaica.
- Mulţumesc pentru compliment.

Mă uit la Gill, confuză. Gill râde.

- Ţi-am spus că n-am înghiţit latina, de mică..


Gyilkos îşi întinde degeţelele ei delicate spre iPad-ul maşinii. Acum că tatăl ei nu mai e pe fir, poate pune muzică. Îi privesc profilul concentrat, ba la drum, ba la cei 32 de giga de piese mp3 din sistemul audio a lui 'păpuşa', şi deşi mi-e frică de ea de mor, deşi mă sperie la culme cu fazele ei de asasină stăpână pe treabă, deşi mor oscilând între a o întreba sau nu, dacă mai are ţigări între sâni, simt cum îmi revine în minte acel unic moment în care m-a tras spre ea şi m-a pupat.

Nu ştiu dacă mă îndrăgostesc de fiica biologică a lui Big Daddy Boo, dar ştiu precis că tare aş mai vrea să mă joc cu ea de-a Chingy, pe bancheta din spate a lu' păpuşa.

Un comentariu: